top of page

2021’de Trend Olacak 5 Cilt Bakımı Ürünü

2020'de cilt bakımı daha özel bir ritüel haline geldi. Yeni yılda da, kremler ve serumlarla cildimize iyi bakarken tüm bunların arkasındaki modern teknolojiye de hayran kalmamak mümkün değil.


2020’de cilt bakımı rutinlerimizi daha fazla evlerimize taşımakla beraber ürün seçkimizi de aynı şekilde genişlettik. Fakat, birtakım yeni cilt sorunları da hayatımıza girdi. Örneğin, sürekli maske takmaktan veya sık sık el yıkamaktan cildimiz oldukça hassaslaştı. Günümüzün büyük bir kısmını ekran karşısında geçirmemiz "mavi ışık" kavramını da hayatımızın bir parçası haline getirdi.


İşte değişen düzene hızla ayak uydurarak 2021'e damgasını vuracak 5

cilt bakımı sırrımız


1. Mikrobiyom Odaklı Cilt Bakımı


Mikrobiyom yoluyla cilt sağlığını destekleyen "dost" bakteriler yani

probiyotikler, yıllardır cilt bakım formülatörlerinin gizli silahı olmuştur. Canlı

organizmaları cildimize sürmek ilk başta kulağa oldukça sıra dışı gelse de etkilerini

gördükçe hepimizin vazgeçilmezi haline geleceği kesin.



Glass Skin Water-Gel Moisturizer; probiyotiklerin ve hyalüronik asidin gücü ile

cildinizi anında nemlendirir, dengeler ve güçlendirir.



2. Mavi Işık Korumalı Cilt Bakımı


Ekranlarda geçirdiğimiz zaman gün geçtikçe artıyor. Dijital ekranlardan yayılan mavi ışık veya bilimsel adıyla yüksek enerjili görünür ışık (HEV), insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip. Mavi ışık cilde nüfuz ettiğinde, reaktif oksijen türlerinin oluşmasına yol açar. Bu da önce DNA hasarı ardından hiperpigmentasyon ile sonuçlanır.

Mavi ışığın cildimize tam olarak ne kadar zarar verdiğine dair araştırmalar hala

devam etse de 2021, hem cildimiz hem de ekranlarımız için daha fazla mavi ışık engelleme seçenekli ürünler sunacağa benziyor.



Biz de bu zararlı ışınlara karşı önlem almanız için sizlere Shiseido’nun zengin mineral içerikli güneş kremlerini öneriyoruz.


Güneş kremlerine ek olarak EyeJust'ın ekran koruyucularına da göz atmayı unutmayın.


3. Her Cilt Tipine Uygun El Bakımı



Ellerimizi bir yılda hiç yıkamadığımız kadar yıkamışızdır. Kalan zamanlarda da dezenfektanlar ile temizlediğimizi düşünürsek ellerimizin çilesi oldukça büyük ve bakıma ihtiyaçları var. Dolayısıyla 2020’nin en dikkat çeken ürünleri arasında “el maskelerinin” yer alması çok da şaşırtıcı sayılmaz. Spate'in verilerine göre, tüketicilerin "el maskelerine" ilgisi Şubat ve Mart ayları arasında %606 arttı. Bize göre el maskeleri 2021 yılında daha fazla

yaygınlaşacak ve belki de el kremlerinden bile popüler hale gelecek. Kendiliğinden ısınan bu el maskesi, dezenfektandan dolayı kuruyan ellerinizi yoğun nemlendirici özelliğiyle eskisinden daha canlı hale getirecek.





4. Doldurulabilir Cilt Bakım Ürünleri



2020‘de çevre dostu olmanın ambalaj tasarımında da önemli bir kriter olduğunu bildirmekten mutluluk duyuyoruz.

2021’de ise Humanrace gibi yeniden doldurulabilir cilt bakım ürünlerinin de yer aldığı bu marka listesinin çok daha uzun olmasını umut ediyoruz.



5. Bariyer Onarıcı Kremler


Belki de yılın stresine yanıt olarak, hem onarıcı hem de koruyucu nitelikteki bariyer

onarım merkezli kremlerde bir artış olduğunu söylemek mümkün. Adından da anlaşılacağı üzere, bariyer onarım kremleri cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur. Bu da özünde zararlı etkenleri dışarıda, yararları etkenleri içeride tutar. Soğuk hava, fiziksel aşınma gibi çeşitli sebeplerden zayıflayan cilt bariyeri, kızarıklık, kuruluk ve kaşıntıya sebep olur.



Neyse ki, seramidler gibi bariyer seven lipitler ve hyalüronik asit gibi nemlendiriciler cildinizin ilk savunma hattını güçlendirmeye yardımcı olabilir. BeautyStat'ın “Universal Pro-Bio Moisture Boost Cream” ürünü kokusuz formülü ile cildi tahriş etmeden zayıflamış bir bariyeri hızlıca onarmaktadır.



bottom of page