top of page

Academia’dan Zamansız Tasarımlar


Academia markası ile Türkiye’de erkek modasına yön veren işlere imza atan Academia Tasarım Müdürü Neslihan Gezent, koleksiyonun bugün geldiği noktayı, klasik erkek modasına başkaldırı olarak tanımlıyor. Gezent, Academia 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonunun ortaya çıkış serüvenini anlattı.


Öncelikle bize biraz kendinizden bahseder misiniz?


Academia Erkek Koleksiyonu’nun kuruluş sürecinden beri Beymen’de çalışıyorum.

Altı yıl boyunca hem Beymen Club erkek hem de Academia Erkek Koleksiyonlarının tasarımlarından sorumluydum. Daha öncesinde de New York’ta Calvin Klein ve Cynthia Rowley gibi markalarda tasarımcı olarak çalışıyordum.

Tasarımcı olmanın en sevdiğiniz yanı?

Tasarımlarımı insanların üzerinde görmek çok hoşuma gidiyor. Tasarımcı olmanın en sevdiğim yanı, sürekli araştırma ve yaratıcılık gerektiren bir iş olması.


Son zamanlarda hayatlarımızın kısıtlanmasıyla seyahat, sanat gibi birçok ilham kaynağından mahrum kaldık. Siz bu koleksiyonu hazırlarken nelerden ilham aldınız?


Karantina sürecinin başladığı dönem tam da Academia 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonuna başladığımız zamana denk geldi. İlk defa kapalı bir ortamda, aylarca sadece koleksiyona konsantre oldum. Ara verdiğimde ise uzun zamandır izlemek istediğim filmleri ve başlamaya fırsat bulamadığım kitapları bitirme şansım oldu. Karantina, insanın hayal gücünü besliyor. İnsan kendini en egzotik, en farklı yerlerde hayal edebiliyor. Blood Orange’ın “Call me” klibi, Yoshiyuki Yatsuda’nın Japon pazar fotoğrafları, Toshio Saeki x Supreme koleksiyonu, Parazit ve devamında Lost in Translation’ı tekrar izlemek, koleksiyonu tasarlarken beni Asya temalarına yönlendirdi.

Academia Erkek Koleksiyonu’nun çıkış noktası ile günümüzde geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Academia Erkek Koleksiyonu, başlangıçta çok küçük bir koleksiyondu. Modern, kendi karakteri olan ve farklı tasarım anlayışı yıllar geçtikçe daha da kuvvetlendi. Şu an geldiği noktada, büyük kitlelere ulaşan ama aynı zamanda klasik Türk erkek modasına başkaldıran bir koleksiyonla karşınıza çıkıyor.

Academia 2021 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu’ndan favori parçalarınız hangileri?

Bandana desenli gömlek, beyaz deri trucker ve metal klipsli pantolonlar favorilerim arasında.




Academia 2021 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu bir ünlü veya film olsaydı kim/ne olurdu?

Kar-Wai Wong (özellikle 2046) ve Yasujiro Ozu filmleri, arka plan müziği olarak da Wu-Tang Clan olurdu.

Erkek moda haftalarının fiziksel ve dijital platformların iç içe geçtiği “phygital” olarak gerçekleşmesi, modanın geleceği hakkında ne gibi ipuçları veriyor?

Moda ne kadar dijitale dönse de insan etkileşimine her zaman ihtiyaç duyuyor. Şu an online satış ve sosyal medya, modanın en önemli satış kanalları arasında ve klasik mağazacılığı önemli derecede etkiliyor. İleriki dönemlerde sanal alışveriş deneyimlerinin artacağı ve fiziksel olarak da mağazada farklı deneyimler yaşayacağımız bir ortam olabilir.


bottom of page