Bermagui Sahil Evi - Avustralya

Zaman zaman “nefes alınacak bir yer” hayaliyle yaşarız. Bu hayalin peşine düştüğümüzde çok sayıda ödül alan Melbourne merkezli Winter Architecture tarafından tasarlanan Bermagui Sahil Evi karşımıza çıktı.

Bu evde, dış mekanın iç mekana ve arkaya doğru ince dönüşümü, engelsiz bir özgürlük ve esneklik hissi yaratıyor.

Mimarlar, evin dış kabuğunu ham kereste ve camdan tasarladılar; güneş, kum ve rüzgar, evi bulunduğu yere alıştırma fırsatı verdi ve her yıl daha iyi hava ve kamuflaj yaptı.

Hafifçe grileşen ahşap ve büyük cam açıklıklar, yapının minimal düzeyde müdahaleci ve gerçekte olduğundan daha küçük, daha az katı görünmesine yardımcı olan bir hafiflik hissi yaratıyor.

Ev, yaşam, uyku ve misafirler için birden fazla seviyeye yayılmış üç önemli kısımdan oluşuyor. Doğal ışık ve havalandırmadan maksimum düzeyde yararlanmak için ise her katta pencereler, kapılar ve çıtalar açılıp kapatılabilir şekilde tasarlanmış.

Evin dışının ve bahçedeki bitkilerin renk düzeni, iç mekanda da yankılanıyor. Kahverengi, gri, kum ve beyazın ince, hafif, yumuşak ve doğal tonları her alana hakim ve her yüzey aynı zamanda dokusu ve dokunsal zevki ve dayanıklı işlevi için düşünülmüştür.