top of page

Dünyanın En Seçkin Kayak Merkezleri

Her mevsimin kendine has bir görüntüsü, bir kişiliği var. İlkbahar çiçek açan ağaçları, sonbahar sararan yaprakları ve rüzgârı, yaz mevsimi ise güneşte parıldayan kumsalları çağrıştırıyor. Bembeyaz kar tanelerinin adeta temiz bir sayfa açtığı kış mevsimindeyse her şey karla kaplı; ağaçlar, dağlar, tepeler... Kış denince elbette akla hemen kayak geliyor. Dünya çapında sayısız kayak merkezi var ve bunlar arasından seçim yapmak elbette kolay değil. Ancak bazı destinasyonlar var ki kelimenin tam anlamıyla muhteşem bir kayak deneyimi sunuyor. İşte dünyanın en seçkin kayak merkezleri...




Gstaad, İsviçre Switzerland


İsviçre’nin kartpostalı andıran köyü Gstaad, dünyanın en pahalı kayak merkezlerinden biri. Şöhretine rağmen geleneksel cazibesini korumaya başarmış bu köyde ahşap dağ evleri beş yıldızlı kayak otelleri, tasarım mağazaları ve ödüllü restoranlar ile yan yana boy gösteriyor. Kayak meraklıları ise dağda 200 kilometre uzunluğundaki pistlerin tadını çıkarıp Glacier 3000 ile 3 bin metre rakımda karın keyfini sürüyor.


Aspen, Colorado


Colorado’da Rocky Dağları’nın saklı hazinesi Aspen, Amerika’nın en lüks kayak merkezlerinden biri. Muhteşem kayak pistlerinin yanı sıra hareketli bir gece hayatına ve göz alıcı restoranlara ev sahipliği yapıyor. Kayak alanında toplam 461 kilometre uzunluğundaki pistler dört ayrı bölümden oluşuyor: Buttermilk, Highlands, Snowmass ve Aspen Dağı.


Courchevel, Fransa France


Fransa’nın en seçkin kayak merkezlerinden Courchevel, beş yıldızlı otelleri ve Michelin yıldızlı restoranları ile kelimenin tam anlamıyla gösterişli bir kayak deneyimi vadediyor. En ünlüsü Courchevel 1850 olan dört sevimli köyden oluşan Courchevel, 600 kilometre kayak yoluna, 180’den fazla yeşil-mavi ve 140’tan fazla kırmızı-siyah kayak pistine ev sahipliği yapıyor.



Kitzbühel, Avusturya Austria


Avusturya’nın muhteşem Kaiser Dağları’nda yer alan Kitzbühel; tarihi binaları, beş yıldızlı otelleri ve keşfedilecek daha birçok sürpriziyle dikkat çeken bir kasaba. Bulunduğu bölgede 215 kilometre uzunluğunda resmi parkurun yanı sıra pist dışı bir alan da yer alıyor. Kitzbühel ayrıca, yarışçıların saatte 100 kilometre hıza çıkabildiği, dünyanın en zorlu inişli yarışlarından birine ev sahipliği yapıyor.




Zermatt, İsviçre Switzerland


19’uncu yüzyılın ortasından bu yana Zermatt, İsviçre’nin en şatafatlı kayak merkezi olarak ününü koruyor. Alplerin en göz alıcı manzaralarından birine sahip olan Zermatt’ın kayak alanı, ultra-modern asansörlerle bağlı 360 kilometrelik bir araziyi kapsıyor. Matterhorn Glacier Paradise’ta kayak deneyimi 3,883 metrelik inanılmaz bir rakıma dek çıkıyor. Sevimli kasabada ise minik ışıklarla süslü tarihi binalar ışıldıyor.


Cortina d’Ampezzo İtalya, Italy


Dolomit Dağları’nın üst kesimlerinde yer alan Cortina d’Ampezzo, İtalya’nın en lüks kayak merkezlerinden biri. Sonsuz kayak imkânının sunulduğu tesiste uzunluğu 1,000 kilometreyi aşan eğimli pistler keşfedilmeyi bekliyor. Tesiste ayrıca şarap barları ve Michelin yıldızlı restoranlar da hizmet veriyor.



bottom of page