top of page

Emir Re-mastered




Heyecanla takip ettiğimiz MasterChef’in 6 ay süren yolculuğu sonunda biterken, en çok izlerken birlikte heyecanlandığımız, eleme günlerinde duygulandığımız yarışmacıları özleyeceğiz. Bu süreçte adeta arkadaşlarımız oldular. Bu serüvenin en dikkat çeken isimlerinden biri de kuşkusuz Emir Elidemir’di. Yarışmada üçüncü olsa da cool tavrı, mütevaziliği ve centilmenliğiyle gönülleri fethetti. Yarışmaya katılmadan önce dünyanın farklı noktalarındaki Michelin yıldızlı restoranlarda tecrübe kazanan Emir’in şimdi önünde uzun ve güzel bir yol var. Yemeğin sadece hayatımızı devam ettirmek için yapmamız gereken bir aktiviteden ziyade tutku ve yeri doldurulamaz bir merakla yaşanması gereken bir haz olduğunu hatırlatan Emir’i herkes gibi biz de daha yakından tanımak istedik.


SWEATSHIRT, HAKAAN YILDIRIM BANDANA, ALEXANDER MCQUEEN


Biraz kendinden bahseder misin?

26 yaşındayım. Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Özyeğin Üniversitesi Gastronomi bölümünü seçtim. Okuluma devam ederken yaz aylarında, Amerika, Fransa ve Hollanda'da Michelin yıldızlı restoranlarda staj yaptım. Mezun olduktan hemen sonra 2019 yılında, New York'ta şef Thomas Keller'ın ekibiyle birlikte Benno Restaurant'ta bir sene geçirdim. Türkiye’ye döndüğümde kısa bir süre yerel mutfaklarda çalıştım ve ardından MasterChef Türkiye'ye katıldım. Sporcu bir aileden geliyorum. Bu yüzden en büyük hobim bol bol spor yapmak. Bunun haricinde kişisel gelişimime katkı sağlayacağını düşündüğüm aktivitelerde bulunmayı seviyorum.


PANTOLON, HATİCE GÖKÇE ŞAPKA, LEE x H&M


Şef olmasan hangi meslek ile ilgileniyor olurdun?

Şef olmasaydım profesyonel sporcu olmak isterdim. Ortaokul-lise yıllarımda lisanslı basketbolcuydum. Hayatta keşke dediğim tek şey basketbolu erken bırakmış olmamdır.


ŞORT, EDİTÖRE AİT AYAKKABI, CHRISTIAN LOUBOUTIN ÇORAP, CALVIN KLEIN


Şu günlerde seni en çok ne heyecanlandırıyor?

Bu sıralar beni en çok MasterChef yarışmasından sonra bana sunulan projeleri değerlendirmek heyecanlandırıyor.


GÖMLEK, ACADEMIA ŞORT, EDİTÖRE AİT AYAKKABI, CHRISTIAN LOUBOUTIN ÇORAP, CALVIN KLEIN


Hangi ülkenin mutfağı favorin? Neden?

Dünya üzerinde en sevdiğim mutfak, Türk mutfağı. Yüzyıllardan beri çeşitli kültürlerden etkilenerek gelişmiş olduğu için lezzetini kuvvetli buluyorum. Fransız mutfağı da çevresinden beslenerek gelişmiş bir mutfak. Bu yüzden, bu ikisi benim kalbimde hemen hemen aynı yerdeler.



ATLET, H&M JEAN, LEE x H&M ÇORAP, CALVIN KLEIN BANDANA, EDİTÖRE AİT Carnets D'equateur Çay Fincanı


MasterChef’ten sonraki planların neler?

MasterChef’ten sonra ilk olarak yurtiçindeki projeleri değerlendirmek istiyorum. Sosyal medyada aktif olacağım bir dönem beni bekliyor. Şefler olarak, pandemi döneminde profesyonel mutfaklardan uzaklaştık. Ben, tempomu bozmadan kariyerime devam edebilmek adına bir yarışma programına katıldım. Farklı deneyimler yaşamak ve sınırlarımı zorlamak her zaman hoşuma gitmiştir. Bu doğrultuda yapabildiğimin en iyisini yapmaya ve kendimi geliştirmeye devam edeceğim.



ATLET, H&M JEAN, LEE x H&M ÇORAP, CALVIN KLEIN BANDANA, EDİTÖRE AİT




SAPKA, LEE x H&M




TRİKO, HATİCE GÖKÇE SALOPET, LEE x H&M AYAKKABI, CHRISTIAN LOUBOUTIN CORAP, CALVIN KLEIN BANDANA, EDİTÖRE AİT




ATLET, H&M JEAN, LEE x H&M ÇORAP, CALVIN KLEIN BANDANA, EDİTÖRE AİT


 

Special thanks to Swiss Hotel Bosphorus


FOTOĞRAF ERMAN İŞTAHLI

MODA EDİTÖRÜ MELİSA CÖMERT

SAÇ ENGİN ÇAKMAK

MAKYAJ ERDEM YILMAZ

MODA EDİTÖRÜ ASİSTANI BATUHAN BULUT

FOTOĞRAF ASİSTANI ADEM İNCE



bottom of page