top of page

Evde Yapılabilecek Farklı Bir Egzersiz: FaceGym

Son zamanlarda botoks, yüz gerdirme, bişektomi, çene dolgusu gibi birçok acı verici estetik operasyon hayatımızın merkezine yerleşmiş durumda. Instagram filtrelerindeki kusursuzluğu yakalamak için her türlü metodu denemeye razıyken daha sıkı, daha dinç, daha formda bir vücuda sahip olmak adına her gün kas antrenmanları yaparken, yüzümüzde bulunan kasları yemek yerken kullanmak hariç çalıştırmıyoruz bile. Oysaki iğne ve kimyasal içeren yöntemler kullanmadan, kendi imkanlarınızla yüzünüzdeki kırktan fazla kası çalıştırarak daha sıkı ve genç bir cilde kavuşmak mümkün. Meghan Markle, Adriana Lima ve Karlie Kloss gibi pek çok ünlü ismin spor rutinlerinin bir parçası haline gelen FaceGym’i ile henüz tanışmadıysanız, şimdi tam sırası.



FaceGym Nedir?


FaceGym adından da anlaşıldığı gibi yüzünüz için bir egzersiz programı. Bu yüz egzersizi tıpkı vücudumuzdaki kasları geliştirmek için uyguladığınız kardiyo, şekillendirme, ısınma ve soğuma adımlarını içeriyor. Aynı zamanda İngiltere’de bir markanın ismi olan FaceGym farklı antrenörleri ile farklı yüz tipleri ve yüz kusurları için uygulamalar sunuyor. Yüzünüzdeki kırktan fazla kası çalıştırmayı hedefleyen bu antrenmanları evde kendiniz uygulayabilir veya kendinizi deneyimli antrenörlerin ellerine emanet edebilirsiniz. Yüzünüzdeki değişimi ilk uygulamadan sonra fark etseniz bile bunun kalıcı olabilmesi için egzersizlere devam etmeniz gerekiyor.



FaceGym ile yüz egzersizleri, yüz yogası ve estetik teknolojisi bir araya geliyor. Markanın kurucusu ve Financial Times’ın eski spa ve fitness yazarı Inge Theron memnun kalmadığı bir estetik operasyon sonrasında Paris’ten Meksika’ya birçok fitness uzmanı, doktor ve klinisyenle yaptığı görüşmelerden edindiği bilgilerini bu markanın altında toplamış. FaceGym radyofrekans makineleri, egzersizler ile birleştirerek yüzdeki kollajen ve elastik üretimini anında arttırmayı ve bu sayede cildi sıkılaştırmayı, gerginleştirmeyi ve gençleştirmeyi vaat ediyor. Antrenmanlar 25 dakika ila 75 dakika arasında yüz kaslarınızın ve cilt tipinizin ihtiyaçlarına göre değişiklik gösteriyor. FaceGym kendi web sitesinde de ister antrenörlerle, isterseniz de sınıf dersleriyle antrenmanlarınıza devam edebilmenize imkan sağlıyor. Stüdyolarında kullandıkları yüz için mini pilates topları, derma rollerlar, tonikler, gua shalar ve yağlar da web sitelerinde satışa sunuluyor. Hatta online dersler için özel hazırladıklar mini ders setleri bile mevcut.




Bu antrenmanları yapabilmek için markanın ürünlerini kullanmak zorunda değilsiniz önemli olan sabah ya da akşam yaptığınız günlük cilt bakımınıza yüz egzersizlerinizi de ekleyerek bunu bir alışkanlık haline getirmeniz.





FaceGym tek başına yeterli mi?

Cildimize kozmetik ve kimyasal ürünler ile dışarıdan müdahalelerde bulunsak bile aslında cilt sorunları iç organlarımızdaki problemlerin dışarı yansımasıdır. Tabii ki genetik faktörleri de göz ardı etmemek gerekir. Kusursuz bir cilde sahip olmak hem içeriden hem dışarıdan takviye gerektirir.


Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin.


Hem vücut hem de cilt sağlığı için en önemli etken beslenme alışkanlıklarımız. Dengeli beslenmek, mineral ve vitamin açısından zengin diyetler uygulamak, kusursuz bir cildin yapı taşlarını oluşturuyor. Fındık, ceviz, yeşil sebzeler, tohumlar ve omega-3 içeren besinleri öğünlerinizin olmazsa olmazı haline getirin. Cips, fast food, karbonhidrat ve şeker içeren gıdaları minimum da tüketmeye özen gösterin.


Stresten uzak durun.


Eğer kırışıklıklarınızın oluşmasını istemiyorsanız ilk yapmanız gereken kaşlarınızı çatmaktan vazgeçmek! Stres seviyenizi azaltmak için her gün meditasyon yapabilir, kendinizi sıcak bir duş ile rahatlatabilir veya cilde iyi gelen bol oksijenden yararlanmak için doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ayrıca ekranlardan gelen mavi ışık etkisini azaltmak için gün içinde kendinize mutlaka teknolojiden uzak bir zaman ayırmalısınız.


Bol bol su için.


Sabahtan akşama kadar içebildiğiniz kadar su için. Cildinizin en çok buna ihtiyacı var. Bol miktarda su içtiğiniz zaman cildinizdeki nem ve parlaklığı fark ederek şaşıracaksınız.





bottom of page