top of page

Herbal Essences ile Saç Bakım Sırları: Esra Bilgiç

EsraBilgiç, oyunculuk kariyerinde emin adımlarla ilerlerken bir yandan hukuk fakültesi eğitimini devam ettiriyor. Yetenekli oyuncu ile projeleri, sosyal medyanın gücü ve her zaman pürüzsüz görünen cildi ve parlayan saçlarının sırları hakkında konuştuk.

Elbise: Alexis/Vakko Couture


Bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz projeler arasında sizi en çok heyecanlandıran karakter hangisiydi?

Açıkçası her birinde çok farklı heyecanlar yaşadım. Eğer bana emanet edilen karakterin tarihi bir gerçekliği yoksa; karakterin varacağı nokta belli değilse kaderini ben tayin edeceğim demektir. Bu başlı başına büyük bir heyecan. Öte yandan yeni bir karaktere hayat vermek ben nefes alırken oynadığım karakterin seçimlerini tecrübe edebileceğim alternatif bir hayatın da eş zamanlı akacağı anlamına geliyor. Esra olarak bildiklerim var; bir de o kişi olarak öğreneceklerim var. Bir süredir Corinne Lütfü için harıl harıl çalışıyorum. Şimdiye kadar bir proje için hazırlanırken bu kadar heyecanlanmadım, böylesine sabırsızlanmadım. Gelecekte bu soru bana gelirse yine Corinne diyebilirim.



İş dışında vaktinizi en çok nasıl değerlendirmekten hoşlanıyorsunuz?

Hukuk fakültesi öğrencisiyim. 3. sınıfa geçtim. Çalıştığım dönemde sınavları verebilmem imkansız olduğundan son birkaç ayımı derslerimi yoluna koyarak değerlendirdim. Hukuk okumak gerçekten çok zor, kabul ediyorum. Arkadaşlarım gibi ben de çok zorlanıyorum ama çok seviyorum. Genelde vaktimi ders çalışarak geçiriyorum. Öğrenmenin verdiği mutluluğu hiçbir şeye değişmem. Çalıştığım dönemlerde sette çok yorulduğumdan genelde evde olmaktan, ailem ve arkadaşlarımla zaman geçirmekten çok keyif alıyorum.


Günümüzde sosyal medyaya düzenli olarak içerik girilmesinin oyunculuk gibi meslek gruplarında kişinin kariyerine olumlu etkilerinin olacağını düşünüyor musunuz?

Her şeyde olduğu gibi olumlu etkileri kadar olumsuz etkileri de vardır. Sosyal medyayı doğru kullanmak aktif olmak mı, her gün düzenli içerik girmek mi bilemiyorum. Bence herkese göre bunun doğrusu da değişiklik gösterebilir. Sosyal medyayı çok profesyonelce kullanıp kariyerini olumlu yönde değiştiren başarılı insanlar var. Benim için beni takip eden insanlarla doğrudan iletişime geçebileceğim güçlü bir araç sosyal medya. Bu sebeple gerekli özeni göstermeye çalışıyorum.



Full Look: Normaillot


Oyunculuk hayali kuran gençlere vereceğiniz en önemli tavsiye ne olurdu?

Öncelikle oyunculuğun getirdiği tüm pozitif kazanımlara kucak açarken negatif tarafları da kabul etmek zorunda kalacaklarını belirtmek isterim. Olumlu her şey nice olumsuzluğu ihtiva ediyor. Sizi tüm samimiyetiyle, korkmadan ve incitmeden eleştirecek dostlar edinin. Ve yorulmadan gözlemleyin.


Cilt bakım rutininiz nasıl? Hangi ürünleri tercih ediyorsunuz?

Genetik faktörler haricinde uyku, kişisel temizlik ve beslenme alışkanlıkları cildi doğrudan etkiliyor. Ben iyi bir cilt için önce bunlara dikkat ediyorum. Nem ihtiyacım için su bazlı nemlendiriciler kullanıyorum. Düzenli güneş kremi kullanmak da cildimi korumama yardımcı oluyor. Günde en az iki litre su içiyorum. Her gün uyumadan önce cildimi güvendiğim bir temizleyici ile temizleyip nemlendiriyorum. Mümkün olduğunca doğal ürünler kullanmaya çalışıyorum.


Elbise: Alexis/Vakko Couture


Özellikle yaz aylarında kullandığınız saç bakım ürünleri neler?

Artan sıcaklarla birlikte sık sık duş almak, güneş, deniz suyu hatta rüzgar bile aslında saçlarımıza zarar veriyor. İyi bir cilt için yukarıda saydığım faktörler saçlarım için de geçerli: Uyku düzeni, beslenme alışkanlıkları, genetik faktörler… Bunların yanı sıra ben genellikle saçlarımın nem ihtiyacını karşılamaya yönelik ürünler seçiyorum. En sık aldığım soru saçlarımın parlaklığı ve yumuşaklığı. Özellikle yaz ayları için Herbal Essences Aloe ve Avokado maskesini kullanıyorum. Tek bir kullanımda bile saçlarımı tamamen besliyor.



Tulum: Oscar De La Renta/Beymen





Bluz ve Pantolon: Dries Van Noten/Beymen

Ayakkabı: Raisa&Vanessa

Küpe: The Ninon


Elbise: Mirela Cerica

 

Genel Yayın Yönetmeni: İrem Bakic & Selim Can Çelik

Dijital İçerikler Direktörü: Gökhan Oğuz Ünal

Yayın Direktörü: Timur Can Ersoy

Sosyal Medya Editörü: Bilun Atikkan

Fotoğraf: Burcu Karademir

Fotoğraf Asistanları: Furkan Irmak, Doğukan Cenik

Styling: İbrahim Duman

Styling Asistanı: Zemfira Jafarova

Saç: Mutlu Ahmet Sinan

Makyaj: Hazal Öçal

Makyaj Asistanı: Ceyda Uşdu

Prodüksiyon: Okan Oktay

Prodüksiyon Asistanı: Bilun Atikkan

bottom of page