top of page

Mükemmel Cilt Bakımı Deneyiminin Peşinde: Skin Design London

Geçtiğimiz 18 ayın, güzellik endüstrisi üzerinde önemli bir etkisi oldu. Pandemiden dolayı markalar hem müşterileriyle kurdukları ilişkiyi hem de müşterilerinin mağaza deneyimini yeniden gözden geçirmek ve değerlendirmek durumunda kaldılar. Değişen ihtiyaçlarımız markaları “yeni normal”e uyum sağlayabilmek amacıyla süreçlerini tekrar düşünmek zorunda bıraktı. 2021 yılında, doğal güzelliğe dönüş ve iç huzur arayışı, güzellik ve “wellness” dünyasının en önemli iki trendi hâline geldi. Dahası, klinik ve bilim destekli cilt bakımına gösterilen talep hiç olmadığı kadar arttı. Sağlık ve “wellness” endüstrileri oldukça hızlı ve son derece büyük dijital bir büyüme, deyim yerindeyse patlama yaşadılar. Günümüzde bu endüstrilerde başarılı olmak isteyenler teknoloji, bilim, kalite, formülasyon ve kişiselleştirmeye odaklanmalı.



Lüks markalar olarak müşteri ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz ve dolayısıyla müşterilerle kurduğumuz “ilişki” hiç olmadığı kadar önem kazandı. Küçük, butik markalar giderek güçlenirken büyük markalar da onları izlemeye başladı. Küçük ölçekli markalar, trendleri şekillendiren değişken ihtiyaçlara hızlı yanıt verebildikleri için müşterileriyle daha yakın ilişki kurabiliyor. Skin Design London için “müşteri sevgisi” daima öncelikli oldu; bunun en kıymetli özelliklerimizden biri olduğuna inanıyoruz. Skin Design London’ı kurmamızın nedeni müşterilerimizi sevip onlara değer vermemiz; formülümüz, kalitemiz ve lüks cam paketlerimiz ile kozmesötik sektörünün en iyisini yaratmak istedik. Nihayetinde amacımız ciltte en iyi sonuçları yakalamak; geleceğimize ve gelişimimize yön veren kuvvet bu.

Düzenlenmiş rutinlerin, müşteri değerlerinin ve beklentilerinin hızla değişmesi; güzellik markalarının bu değişime ayak uydurması, müşterilerinin ihtiyaçlarını dinleyip anlaması anlamına geliyor. Sağlık ve “wellness” öncelikli olsa da ana bir ihtiyaç değil. Cilt bakımına hiç olmadığı kadar yatırım yapıldığını görüyoruz ve söz konusu “wellness” ise fiyatın pek bir önemi kalmıyor. Karantina döneminde en büyük iki sorun sarkan cilt ve akne idi. Retinol ve C vitamini en çok talep gören malzemeler oldu. Müşteriler artık güzellik terimleriyle ya da ismi upuzun bileşenlerle ilgilenmiyor. İstedikleri şey, kişiselleştirilmiş rutinler ve uzmanların rehberliği; şeffaflık ve netice istiyorlar.


Yakın zamanda endüstri uzman arayışında da önemli bir değişim gördük. Küçük, butik markalar için sosyal medya muhteşem bir iletişim aracına dönüştü; küresel kitleye anında erişim imkânı sağladı. Dahası, müşteriler ve markalar birbirlerine anında ulaşabilir oldular. Bu harika bir gelişme olsa da kendine has tehlikeleri de yok değil. Pazar fazlasıyla doygun hâle geldi ve bilgi ile seçim anlamında bir doz aşımından söz edebiliriz. Müşterilerin kafası karışık; nereden başlayacaklarını bilemiyorlar. Ancak kesin olan tek bir şey var; büyük şirketlerin etkisinde kalmak istemiyorlar. Instagram artık çoğu müşterinin güzellik ürünlerini satın aldığı bir platforma dönüştü. Geçtiğimiz nisan ayında kliniğimizin kapılarını açtığımızda rezervasyonda büyük bir sıçrama gördük. En fazla talep gören uygulama ise müdahalesiz yüz gerdirme, bilhassa gerdan ve boyun bölgesi için. Müşterilerimizle duygusal bir kavuşma yaşadık. Dünya giderek dijitalleşirken çevrim içi iletişime kıyasla insani iletişim, temas ve yüz yüze sohbete daha büyük bir istek duyuyoruz. Müşterilerimiz kapıdan içeri girdiğinde yüzlerindeki neşeyi görebiliyorum çünkü burada ilgi odağı onlar. Uzmanların bir saat boyunca kendileriyle ilgilenmelerini ve kapsamlı uygulamalar denemek istiyorlar. İlgi ve netice istiyorlar.


Markalar, perakendeciler/mağazalar müşterilerin dikkatini çekebilmek için farklı ve eşsiz olmak zorundalar. Tipik dükkânların eski formülü artık işe yaramıyor; müşterilerin bir deneyime, yalnızca kendi ihtiyaçlarına odaklanan bir yolculuğa ihtiyacı var. Skin Design London’da tam olarak bu sağlamayı hedefliyoruz. Reçete ve lüks cilt bakımı dünyalarını harmanlayarak küresel anlamına yenilikçi formüller ve endüstrinin ilkleri olacak atılımlar yapmayı amaçlıyoruz.



Cilt bakımı ve klinik tedavilerimiz en iyi kişiselleştirilmiş yaşlanma geciktirici formülleri barındırıyor ve en spesifik detaylara uygun olarak geliştirilmiş teknolojileri kullanıyor. Güzellik terimlerinin ve ismi upuzun bileşenlerin gürültüsünden sıyrıldık; ışıltılı ve sağlıklı bir cilt sunan lüks tasarım kozmesötiklerin seçkin bir düzenlemesini sunuyoruz.


bottom of page