top of page

Malcolm&Marie




Başrollerini ‘Euphoria’ ile yıldızı parlayan Zendaya ve ‘Tenet’tan hatırlayacağınız John David Washington’ın paylaştığı, tamamen diyaloglar üzerine kurulu ‘Malcolm & Marie’ 5 Şubat’ta tüm dünya ile aynı anda Netflix Türkiye’de yayınlandı. Filmin senaryosu ise aynı zamanda yönetmen koltuğunda da oturan Sam Levinson.




Tek gece, tek mekan ve tek bir konu üzerine odaklanan Malcolm & Marie, birbirlerine biriktirdikleri nefret, hayal kırıklığı ve öfkeye rağmen asla kopamayacak iki nihilist karakterin, dış dünyadan izole edilmiş bir şekilde tamamen içe döndükleri siyah beyaz bir Hollywood filmi olarak izleyiciyle buluşuyor. Her şeyi en açık ve sansürsüz haliyle tartışan çiftin yer yer birbirlerinin canını kasten acıtmak için takındıkları tutumlar ve manipülatif girişimler aslında kişilerin ilişkiler içinde düştükleri ikilemleri gerçekçi bir üslupla gözler önüne seriyor.




Filmin kısa konusuna gelirsek; Malcolm gelecek vadeden bir yönetmendir. Kız arkadaşı Marie ile yeni filmin galasından dönerken, galada yaşanan bir takım olaylar ilişkinin temelinde yatan ve çözüme bir türlü ulaştırılamayan kabuk bağlamış meselelerin tekrar gündeme gelmesine sebep olur. Malcolm’ın gevezeliği, Marie’nin durgunluğu, ırkçılık ile harmanlanan “özgürleştirme yükü” ve sürekli yıkılıp yeniden inşa edilen cinsiyet kodlarının 1 saat 46 dakika boyunca sadece diyaloglar üzerinden tek bir evin içerisinde ve çevresinde empoze edildiği bu film, kesinlikle izlemeye değer.




bottom of page