top of page

Markaların Anlatmak İstediği Hikayeler Var


Hikaye anlatma dünya üzerindeki en eski sanatlardan biridir. Marka iletişiminin de olmazsa olmazlarından biri olan bu unsur, markaların yaratıcı bakış açılarıyla buluştuğunda hayranlık uyandıran sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Sosyal sorumluluktan burs programlarına, sanatçı işbirliklerinden koleksiyon tanıtımlarına; Saint Laurent, Fendi, Brunello Cucinelli, Loro Piana ve Breitling’in marka değerine katkı sağlayan son projeleri, başarılarının sırrı hakkında ipucu veriyor.



Summer of ’21



2019 yılında Lux Æterna filminde ilk kez yolları kesişen Gaspar Noé ve Saint Laurent, markanın 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu tanıtmak için “Summer of ’21” kısa filmini hayata geçirdi. Dario Argento’nun kült filmi Suspiria’ya saygı duruşunda bulunan kısa film, Noé’nin korku ve zevki garip bir şekilde buluşturan çizgisi ve Saint Laurent’in ikonik tasarımlarıyla bir başyapıta dönüşüyor. Filmin başrolünü ünlü Fransız oyuncu ve markanın ilham kaynaklarından Charlotte Rampling üstleniyor.




Fendi Renaissance - Anima Mundi



Fendi’nin 20 Haziran 2020’de duyurduğu Fendi Renaissance - Anima Mundi projesi; “Yaratıcı özgürlük ve yeniden doğumun bir ifadesi” olarak tanımlanıyor. Fendi bu projeyle, sanatın, müziğin ve modanın günlük yaşamlarımız üzerindeki etkisini kutlamayı hedefliyor. Roma, Şangay, Tokyo ve Seul bölümlerinin ardından serinin yeni ayağı Fendi Renaissance - Anima Mundi: New York City, Juilliard’ın genç yeteneklerine yer veriyor. Daha önceki şehirlerde klasik müzik başyapıtlarından oluşan performanslar izlediğimiz Fendi, Anima Mundi’nin yeni bölümünde farklı bir yol izlemeyi tercih ederek genç caz müzisyenlerinin yeteneklerine ışık tutuyor. Fendi, ayrıca Juilliard ile tasarım ve görsel sanatlar disiplinlerinden gelen sanatçıları desteklemek amacıyla öğrenci burslarını kapsayan bir bağış programı başlatıyor.




Lincanto Invisibile



Brunello Cucinelli ve yönetmen Virgilio Villoresi’nin ortak çalışması olan “L’incanto Invisibile”, 11 Aralık’ta yayınlandı. Carolina Cucinelli projeyi, “L’incanto Invisibile, izleyiciyi birbirimizle olan bağların keşfi için bir yolculuğa çıkarıyor” diyerek tanıtıyor. Filmde insanların, mekanların, hatıraların ve geleneklerin arasındaki bağlantıları ifade eden ipliğin; geçmişten bugüne ve bugünden geleceğe uzanan yolculuğuna tanıklık ediyoruz.





Loro Piana, New York’un Meatpacking bölgesinde kalıcı olarak açtığı yeni mağazasının lansmanında Seneca kabilesinin önde gelen sanatçılarından Marie Watt ile güçlerini birleştirdi. #LoroPianaBlanketStories isimli proje, Piana’nın ilk ürünleri arasında yer alan battaniyeleri toplumsal ve kültürel bir sorumluluk olarak ele alıyor. Satılan battaniye adedi kadar Save the Children derneğine bağışta bulunacak olan Loro Piana, projeyi desteklemeleri için ünlü bağışçılar ve Watt ile çalışmış. Watt’ın yalnızca bağışçılar tarafından gelen battaniyeleri kullanarak yarattığı üç sanat eseri, 31 Ocak tarihine kadar mağazada sergilenirken eserlerde kullanılan her battaniye farklı bağışçılardan, farklı hikayeler içeriyor. Bağışçılar arasında ise Luke Evans, Olivia Palermo, Dakota Fanning, Suki Waterhouse ve Frieda Pinta gibi isimler yer alıyor.




Breitling Century For Qhubeka




Breitling’in CEO'su Georges Kern ve markanın triatlon ekibi Jan Frodeno, Daniela Ryf, Ronnie Schildknecht, Jan van Berkel ve Maximilian Schachmann, her yıl bisiklet sporunu desteklemek amacıyla Cape Town’da düzenlenen yardım etkinliğine 2020’de pandemi nedeniyle katılamadı. Bunun üzerine Breitling ekibi etkinliğe desteğini göstermek için “2020: The Breitling Century” adlı dijital girişimiyle etkinliği globale taşıdı. Sporcuların yaygın olarak kullandığı Strava platformundan tüm bisikletçileri 100 km. bisiklet sürmeye davet etti. Kendi görevlerini de Palma’da tamamlayarak Qhubeka’ya olan desteklerini yaratıcı yollarla göstermiş oldular.



bottom of page