top of page

Yaratma Tutkusu: Saad Abed

Tersane İstanbul’un Ticari Genel Müdürü Saad Abed sıkı çalışmanın ve yaptığınız işi sevmenin başarının anahtarları olduğuna inanıyor.

Kariyer yolculuğunuzdan bahseder misiniz? Çalışmaya 19 yaşında, üniversite masraflarımı karşılamak ve hayatımı idame ettirebilmek için başladım. Mezun olduktan sonra ufak bir iş kurdum ama neyse ki başarılı olmadı. Ardından Dubai’de Colliers International Middle East’e junior analist olarak katıldım. Colliers’de sekiz yıl geçirdim ve oradaki yolculuğumla gurur duyuyorum. 26 yaşıma geldiğimde şirkette ve dünyadaki 255 ofisinin tamamındaki en genç üst düzey yöneticiydim. 2015 yılında Dubai’deki Emaar Malls’a katıldım ve son derece büyük ölçekli bu şirkette de en genç direktördüm. Benim için çok gurur vericiydi. 2018’de Emaar, İstanbul’a taşınma fırsatını sundu ve İstanbul’un cazibesinden etkilenerek teklifi hemen kabul ettim. 2020 yılında Tersane İstanbul ekibine ticari genel müdür olarak katıldım. Bu muhteşem projenin perakende ve pazarlama operasyonlarını yönetiyorum.

Tersane İstanbul, tarihî Osmanlı tersanelerini İstanbul kent yaşamının merkezine dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu dönüşüm hikâyesini anlatır mısınız? Burada 600 yıllık bir tarihi yeniden canlandırıyor ve şehri dönüştürecek bir alan yaratıyoruz. Amacımız İstanbul’un kültür, sanat ve eğlenceye ev sahipliği yapacak yeni merkezine hayat vermek. Olağanüstü yaşam ve çalışma alanlarının yanı sıra perakende deneyimleriyle, tarihî Osmanlı tersaneleri bir kez daha kent hayatının hareketli bir parçası hâline gelecek.


Kariyeriniz boyunca birçok proje yönettiniz ve hâlâ yönetiyorsunuz. Sizce başarının sırrı nedir? Bence başarı iki etkene dayanır: Çok ama çok sıkı çalışmak zira gerçek hayatta kestirme yol diye bir durum söz konusu değil. Bir de işini sevmek.

İşinizin en sevdiğiniz yönü nedir? Kentte önemli bir değişime önayak olabilmek... İşim gereği insanların sevdikleriyle bir araya gelip sosyalleşebileceği ve mutlu olacağı mekânlar yaratmak da çok sevdiğim yönlerinden biri.

Kariyerinin başında olan ya da kariyer değiştirmeyi düşünenlere nasıl bir tavsiyede bulunmak istersiniz? Kariyer değiştirmek zorlayıcı olabilir ama iç sesinizi dinleyin ve ona güvenin derim. Tabii bir de fırsat buldukça yeni bir yola girmekten çekinmeyin. Aksi takdirde kendinize devamlı “Nasıl olurdu?” sorusunu sorarsınız.


FOTOĞRAF: EMRE KARATAŞOĞLU

FOTOĞRAF ASİSTANI: UĞUR ÇİFTDOĞAN

STYLING: ZEHRA GÜLCE

STYLING ASİSTANI: BEYZA NUR COCİ

SAÇ: REMZİ ATEŞ

MAKYAJ: UĞURKAN AVCI

MAKYAJ ASİSTANI: CEREN KAYA

PRODÜKSİYON ASİSTANI: BİLUN ATİKKAN

ASSEMBLY BUILDINGS'E TEŞEKKÜRLERİMİZLE

bottom of page